Inlägget gjort

Baby shower-presenter

Är det dags för “baby shower” för en kollega eller vänner? Här kommer några tips på lämpliga presenter.

Den här typen av tillställning har blivit allt vanligare i Sverige under de senaste åren, en sed vi plockat upp från framförallt USA. Vänner till de blivande föräldrarna anordnar en bjudning för att fira den kommande händelsen, oftast med plockmat, lekar och gåvor för barnets första år. Den mest populära presenten vid en baby shower, och för det mesta själva huvudnumret på presentbordet, är en så kallad blöjtårta. “Tårtan” som liknar en bröllopstårta med flera nivåer kan innehålla ett flertal paket blöjor och är ett kul sätt att ge bort en förbrukningsprodukt. På nätet hittar man mängder med instruktioner och idéer för att sätta samman en blöjtårta.

Andra praktiska presenter är bodies till den lilla som verkligen brukar behövas den första bebistiden. Barnets kläder blir ofta nedfläckade och bytta flera gånger om dagen och de nyblivna och trötta föräldrarna kan ha svårt att hinna med tvätten. Pyjamaser är även suveräna presenter som är ovärderliga att ha ett helt gäng redo att plocka fram av nattetid.

När barnet blivit någon månad gammal så behövs det en mysig filt att lägga ut på golvet för den lilla att vara på och leksaker att utforska som utvecklar barnets motorik. Satsa på en mer rustik pläd med stadga som är gjord för ändamålet och ligger slätt på golvet. Som present är det kul att ge och få klassiska välgjorda träleksaker.

Varje barnkammare behöver en trygg teddybjörn med mjuk päls och len nos, en present som kommer bli mycket uppskattad. Bebisar utvecklas snabbt och sätter snart värde på en gosig kompis.

Att tidigt börja med rim, ramsor och sagor är viktigt för barnets språkutveckling. Detta lägger en god grund inför läsinlärningen. Mjuka tygböcker är en bra start eller salivtåliga så kallade badböcker. Finns många fina presentböcker fyllda med sånger och berättelser för de allra yngsta som är trevliga presenter till blivande föräldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *